فواید مصرف روی (زینک)

زینک یکی از مهم ترین املاح معدنی مورد نیاز بدن است که کمبود آن مشکلات زیادی را برای بدن ما در پی خواهد داشت. اگر می خواهید با خواص و مضرات این ماده معدنی بیشتر آشنا شوید خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.

فواید مصرف روی (زینک)

مواد خوراکی حاوی زینک

شما می توانید به راحتی نیاز بدن خود به این ماده معدنی را با قرار دادن موارد نام برده شده زیر در برنامه غذایی خود رفع کرده و از بوجود آمدن عوارض کمبود آن جلوگیری کنید.
آجیل خام
گوشت قرمز
غلات
حبوبات
سیب زمینی
شکلات تلخ
صدف
گوشت مرغ

فواید زینک برای بدن

زینک یکی از املاح ضروری و مورد نیاز بدن است که ترشح بیش از 100 آنزیم در بدن را بر عهده داشته و کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن شما خواهد کرد. کمبود زینک و رفع نشدن نیاز بدن به این ماده معدنی موجب ضعف سیستم ایمنی شده و زمینه ابتلا شما به بیماری های مختلف را فراهم می کند.
وجود این ماده معدنی برای درمان زخم ها و تسریع در بهبود آن ها بسیار لازم و ضروری است.
مصرف مکمل ها و یا مواد خوراکی دارنده روی (زینک) موجب حفظ سلامت کل بدن و رشد بهتر و بیشتر آن است.
یکی از توصیه های متخصصین به بانوانی که قصد باروری دارند، مصرف زینک برای قدرت باروری بیشتر است.
همچنین زینک موجب جلوگیری از ابتلا به عفونت های بدن شده و از پیش آمدن دردسر های ابتلا به عفونت های سنگین جلوگیری می کند.
روی خواص آنتی اکسیدانی داشته و می تواند به راحتی موجب خنثی سازی رادیکال های آزاد موجود در بدن ما شود. وجود این رادیکال های آزاد موجب سفید شدن موهای سر، ایجاد چین و چروک، پیری زودرس و بوجود آمدن انواع سرطان ها می شود.
زینک درون سلول های بدن قرار داشته و به تقسیم سلولی کمک فراوانی میکند زینک باعث می شود یک تقسیم سلولی سالم انجام شود و از بوجود آمدن سلول های مریض جلوگیری می کند.
از دیگر فواید تامین زینک مورد نیاز بدن می توان به تجزیه کربوهیدرات ها برای تولید انرژی مورد نیاز بدن اشاره کرد.
از دیگر فواید این ماده معدنی برای بدن می توان به موارد نام برده شده زیر اشاره کرد:
کمک به رشد و نمو کودکان
کمک به رشد جنسی نوجوانان
بهبود سلامت قلب
افزایش عملکرد انسولین در بدن

فواید مصرف روی (زینک)

زینک و سلامت پوست و مو

یکی از خواص مصرف مکمل های زینک و یا مواد خوراکی دارند زینک کمک به رفع انواع جوش و آکنه های پوستی است. زینک می تواند با کمک به رفع سریع زخم های پوست شما پوستی شفاف و درخشان را به شما هدیه دهد.
ما مصرف این ماده معدنی را به افرادی که دچار ریزش مو هستند به شدت توصیه می کنیم، چرا که زینک موجب تقویت ریشه و تار موهای این افراد شده و ریزش آن ها جلوگیری می کند. همچنین زینک با تقویت فولیکول های مو می تواند موجب رشد مجدد موهای سر شما شود.
چه کسانی باید از مکمل های روی استفاده کنند؟
تامین روی با کمک مواد خوراکی دارنده این ماده معدنی به همه افراد در تمام رده های سنی توصیه می شود. اما افراد نام برده شده در زیر باید تحت نظر متخصص از مکمل های تامین کننده زینک برای رفع نیاز خود استفاده کنند تا بتوانند از ایجاد عوارض جبران ناپذیر آن جلوگیری کنند.
گیاهخواران: افرادی که از رژیم های غذایی خاصی مانند گیاهخواری پیروی می کنند به دلیل تامین نشدن روی مورد نیازشان پس از مدتی با مشکلات اساسی رو به رو خواهند شد.
بانوان باردار و شیرده: این بانوان برای جلوگیری از ریزش موهای خود و از دست رفتن سلامت پوستشان طبق نظر متخصصان باید از مکمل های تامین کننده زینک استفاده کنند. زینک به رشد ذهنی و جسمی جنین و نوزاد این افراد کمک فراوانی می کند.
افراد بیمار: افرادی که به بیماری های مختلفی مبتلا هستند می توانند برای تقویت سیستم ایمنی خود و تسریع در بهبود خود از این مکمل ها استفاده کنند.
سوء تغذیه: استفاده از مکمل های زینک می تواند موجب افزایش اشتها این افراد شده و مشکل سوء تغذیه آن ها را برطرف کند.
بیماران سرطانی و دیابت: افرادی که به انواع سرطان ها و دیابت مبتلا هستند، سیستم ایمنی ضعیفی داشته و به سرعت به بیماری ها و عفونت های مختلف دچار می شوند. مصرف مکمل های زینک می تواند موجب تقویت سیستم ایمنی آن ها شده و ابتلا این افراد به بیماری ها و عفونت ها جلوگیری کند.
مصرف کننده های الکل: این افراد در معرض کمبود زینک قرار دارند و باید از یک مکمل باکیفیت برای تامین نیاز بدن خود به زینک استفاده کنند.
بیماران گوارشی: افرادی که از بیماری های گوارشی مانند کرون رنج می برند نیز در معرض کمبود زینک بوده و باید از مکمل های این ماده معدنی استفاده کنند.

عوارض کمبود زینک در بدن

کمبود زینک در بدن کودکان نیز اثرات مخرب زیادی از جمله جلوگیری از رشد ذهنی کامل آن ها دارد و می تواند موجب بوجود آمدن اسهال های پی در پی شده و مانع رشد جسمانی آن ها شود.
کمبود این ماده معدنی پر خاصیت در سنین نوجوانی نیز موجب جلوگیری از رشد کامل و کافی اندام های جنسی می شود.
افرادی که به کمبود روی دچار هستند فوق العاده بی اشتها بوده و به همین دلیل همیشه از کمبود وزن رنج می برند.
اگر کمبود زینک در بدن به مدت طولانی ادامه پیدا کرده و تامین نشود می تواند موجب از دست رفتن سطح هوشیاری فرد شود.
از جمله عوارض دیگر کمبود زینک در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خشکی دهان
آسیب به معده
اختلال در حس بویایی و چشایی
حالت تهوو
سرفه
سرگیجه
درد کلیه

زینک را چگونه مصرف کنیم

اگر بعد از تجویز پزشک متخصص تصمیم به مصرف مکمل های زینک گرفتید می توانید آن را 1 ساعت قبل از غذا و یا 2 ساعت پس از غذا میل کنید.
اما اگر در صورت این مدل مصرف با عوارض گوارشی موجه شدید می توانید این مکمل را حین صرف غذا میل کنید.