آشنایی با داروهای ضد آلرژی به شما کمک می‌کند در زمان بروز بیماری‌های آلرژیک به سراغ داروهای مناسب بروید و علائم حساسیت‌زا را کنترل کنید. بهتر است بدانید انسان‌ها ممکن است به موارد متعددی از جمله مواد غذایی، حیوانات خانگی، گرد گیاهان و گرد و خاک واکنش نشان دهند و همین امر باعث بروز حساسیت‌های شدید مانند واکنش‌های پوستی، قرمزی پوست، خارش، سرفه و عطسه می‌شود. شما می توانید برای از بین بردن قرمزی پوست وارد لیست محصولات کرم ضد قرمزی شوید. با ما تا انتهای این مطلب از داروخانه آنلاین شبانه روزی غرب تهران سرسون همراه باشید.

البته باید بدانید در بسیاری از موارد بروز حساسیت بسیار زیاد است و می‌تواند سلامتی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. آنتی‌ هیستامین‌ها معروف‌ترین داروهای ضد حساسیت هستند که برای افزایش سلامتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از این داروها عبارتند از دیفن هیدرامین، کلرفنیرامین، قرص ضد حساسیت سیتریزین، درلوراتادین، فکسوفنادین یا قرص ضد حساسیت تلفست، لووسیتریزین، قرص ضد حساسیت لوراتادین و قرص هیدروکسی زین. برای استفاده از این داروها، باید با پزشک مشورت کنید و بدون دستور پزشک استفاده از این دارونها را مد نظر قرار ندهید. توجه به دستورالعمل مصرف می‌تواند اثربخشی این داروها را به میزان چشمگیری افزایش دهد.

برای درمان سرماخوردگی می توانید به صفحه سرماخوردگی و آنفولانزا مراجعه کنید.

داروهای ضد آلرژی

تفاوت بین آنتی‌هیستامین‌ها و دیگر داروهای ضد آلرژی

برای اینکه بتوانیم موضوع آشنایی با داروهای ضد آلرژی را به خوبی پیش ببریم، باید در اولین قدم به تفاوت بین آنتی‌هیستامین‌ها و دیگر داروهای ضد آلرژی بپردازیم. بر همین اساس، باید بدانید آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضد آلرژی برای کنترل علائم حساسیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما تفاوت‌های کمی میان این گروه از داروها و داروهای ضد آلرژی دیگر وجود دارد. آنتی‌هیستامین‌ها با مهار گیرنده‌های هیستامین در بدن که به عنوان مواد شیمیایی برای انتقال پیام در سلول‌های عصبی به شمار می‌روند، می‌توانند علایم حساسیت مانند عطسه، خارش، استفراغ و سایر علایم حساسیتی را بهبود ببخشند. اما باید به این مسئله توجه داشته باشید که برخی از آنتی‌هیستامین‌ها مانند لوراتادین، ستیریزین، سیتیریزین، دیفن هیدرامین‌ها موجب خواب‌آلودگی می‌شوند، اما برخی دیگر موجب خواب آلودگی نمی‌شوند. بنابراین، قبل از استفاده از آنتی هیستامین‌ها باید موارد احتیاطی را مطالعه کنید تا با کارکرد داروها آشنا شوید.
اکنون در ادامه آشنایی با داروهای ضد آلرژی باید به معرفی داروهای دیگر بپردازیم. این دسته از داروها شامل داروهای متنوعی می‌شوند که عملکرد و مکانیسم اثر آن‌ها متنوع است و از میان آنها می‌توان به کورتیکواستروئیدها (مانند پردنیزولون)، مونوکلونال‌های ضد آنزیم، مهارکننده‌های لوکوترین اشاره کرد. این داروها علایم حساسیتی را از طریق مکانیزم‌های مختلفی از جمله مهار سیستم ایمنی، کاهش التهاب و آرام کردن سلول‌های تحریک شده اعصاب کنترل می‌کنند.

داروی ضد حساسیت

عوارض جانبی مصرف داروهای ضد آلرژی

در رابطه با آشنایی با داروهای ضد آلرژی باید به معرفی عوارض جانبی مصرف داروهای ضد آلرژی بپردازیم. بهتر است بدانید که هر دارو دارای عوارض جانبی خاصی است و شما باید قبل از استفاده عوارض جانبی را به خوبی بررسی کنید تا بتوانید از بروز مشکلات جدی در بدن جلوگیری کنید. عوارض جانبی بخشی از داستان مصرف هر دارویی است و هرگز نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت. برخی از مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از داروهای ضد آلرژی رخ دهند، به صورت زیر هستند:
• سرگیجه
• سبکی سر
• تلخی دهان
• سستی بدن
• اختلالات گوارشی مانند تهوع یا اسهال
• افزایش فشار خون
• کاهش ایمنی بدن
• افزایش وزن
• اختلالات خواب
• افزایش خطر عفونت‌ها
در رابطه با آشنایی با داروهای ضد حساسیت باید به این مسئله اشاره کنیم که این عوارض جانبی به ندرت رخ می‌دهند و هرگز نباید منتظر باشید که پس از استفاده از این داروها، این عوارض جانبی برای شما رخ دهند و مشکلاتی را برایتان به وجود بیاورند. بهتر است بدانید که شما می‌توانید این داروها را زیر نظر پزشک استفاده کنید و در صورت بروز هرگونه عارضه، سریعا مصرف آنها را قطع کنید. برخی از نکات احتیاطی که در رابطه با آشنایی با داروهای ضد آلرژی باید به آنها اشاره کنیم به شرح زیر هستند:
• در صورتی که به بیماری‌های مزمن مانند دیابت مبتلا هستید، باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

خواندن مطلب نکاتی برای کنترل قند خون در دیابت در سایت داروخانه شبانه روزی خالی از لطف نیست. همچنین می توانید به لیست محصولات قند خون و دیابت که محصولاتی اصل و باکیفیت را ارائه می دهد را مراجعه کنید.

• داروهای ضد آلرژی را بر اساس دستورالعمل مصرف کنید و هرگز آنها را بی‌رویه مورد استفاده قرار ندهید.
• در صورتی که به بیماری‌های کلیوی و کبدی مبتلا هستید، هرگز نباید بدون مشورت با پزشک به سراغ این داروها بروید. زیرا ممکن است آسیب‌های زیادی را به شما وارد کنند.

چه زمانی باید داروهای ضد آلرژی مصرف کنیم؟

در بخش پایانی آشنایی با داروهای ضد آلرژی، باید به معرفی زمان مصرف داروهای ضد آلرژی بپردازیم. بهتر است بدانید که داروهای ضد آلرژی داروهایی نیستند که دائما مورد استفاده قرار گیرند، بلکه این داروها باید تنها زمانی که علائم حساسیت خود را نشان می‌دهند، مصرف شوند تا بتوانند به افراد کمک کنند سلامتی خود را حفظ کنند. این موضوع باعث می‌شود که عملکرد داروها در بدن افزایش یابد و به خوبی آثار خود را در بدن نشان دهند. به این مسئله توجه داشته باشید در صورتی که به این موارد توجه نداشته باشید و داروهای ضد آلرژی را دائما مورد استفاده قرار دهید، ممکن است آسیب‌های جدی به سلامتی خود وارد کنید.
تا به اینجا تلاش کردیم به موضوع آشنایی با داروهای ضد آلرژی بپردازیم. همانطور که متوجه شده‌اید داروهای ضد آلرژی متنوعی موجود هستند که از مهمترین انها می‌توان به آنتی هیستامین‌ها، قطره‌های ضد حساسیت بینی و چشم و کورتیکواستروئیدها اشاره کرد. شما باید با توجه به شرایط خود و با مشورت پزشک، بهترین گزینه را انتخاب کنید تا بتوانید علائم آلرژی را کنترل کنید و از بروز حساسیت‌های شدید در بدن خود جلوگیری نمایید. همچنین، در زمان مصرف باید به نحوه مصرف و موارد احتیاطی توجه داشته باشید تا عملکرد آن را بهبود ببخشید.