همانطور که می دانید یکی از مهم ترین و ضروری ترین نیاز های بدن ما عنصر آهن است. این عنصر موجب ساخته شدن هموگلوبین خون شده و نقش موثری در انتقال اکسیژن به نقاط مختلف بدن دارد. داروخانه شبانه روزی آنلاین سرسون؛ زمانی که بدن شما نتواند آهن مورد نیاز خود را تامین کند، نمی تواند به اندازه کافی هموگلوبین تولید کرده و اکسیژن را با کمک آن ها به نقاط مختلف بدن برساند.
کمبود اکسیژن موجب بوجود آمدن اختلال در کارایی تمام سیستم های بدن شما شده و از انجام فعالیت آن ها جلوگیری می کند. ادامه پیدا کردن این روند موجب ضعیف شدن و از بین رفتن قوا و توان بدن شما بطور کامل خواهد شد و می تواند عوارض جبران ناپذیری را برای شما به دنبال بیاورد.
یک آزمایش خون ساده می تواند شما را از ابتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن با خبر کند.
غذا های حاوی آهن
اگر کم خونی ناشی از فقر آهن شما خفیف باشد شما می توانید با مصرف مواد غذایی سرشار از آهن نیاز خود را به این عنصر رفع نمایید که از جمله این مواد غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- جگر
- گوشت قرمز از جمله گاو
- گوشت بوقلمون
- نان و پاستا
- نخود فرنگی
- تخم مرغ
- کشمش
- لوبیا
- میوه خشک
- مغزیجات
اما اگر کمخونی ناشی از فقر آهن شما شدید باشد باید علاوه بر مصرف مواد غذایی آهن دار، طبق تجویز دکتر متخصص از مکمل های تامین کننده آهن استفاده کنید. زیرا ابتلا به این نوع کمخونی اگر درمان نشود می تواند عوارض زیادی از جمله: سردرد، سرگیجه، سردی دست و پا، کم اشتهایی، ریزش مو، آسیب به کبد، خستگی بیش از حد، تنگی نفس، احساس درد در قفسه سینه، زایمان زودرس، ضعف سیستم ایمنی، ابتلا به عفونت های مختلف و ابتلا به بیماری های قلبی را در پی داشته باشد.
چرا به کمخونی ناشی از فقر آهن مبتلا می شویم
زمانی که مدت طولانی بدن ما از طریق مواد خوراکی مصرفی نتواند آهن مورد نیاز خود را تامین کند.
جراحی و برداشته شدن قسمتی از روده
اختلال در عملکرد روده.
قائدگی های سنگین
پولیپ معده
سرطان کولورکتان
زخم معده
بارداری
شیردهی
اهدا کردن مکرر خون
پیروی از رژیم غذایی خاص مانند: گیاهخواری
فواید استفاده از مکمل های آهن
اگر بعد از انجام یک آزمایش خون ساده دکتر به دلیل ابتلا شما به کمخونی ناشی از فقر آهن استفاده از مکمل های آهن را به شما تجویز کرد باید به مدت 1 الی چند ماه از یک مکمل با کیفیت استفاده کرده تا بتوانید کمخونی خود را درمان کرده و از بوجود آمدن عوارض آن جلوگیری کنید. اگر می خواهید با فواید استفاده از مکمل های آهن آشنا شوید خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.
تاثیر آهن در کم خونی
همانطور که در بالا گفته شد ابتلا به کمخونی موجب اختلال در ساخته شدن مقدار کافی هموگلوبین می شود؛ اما زمانی که شما از یک مکمل آهن تایید شده استفاده می کنید بدن شما پس از جذب می تواند با توجه به نیاز خود هموگلوبین تولید کرده و با اکسیژن رسانی بهتر و بیشتر به تمام نقاط بدن موجب افزایش انرژی شما و رفع خستگی و کسلی مزمن تان گردد.
استفاده از مکمل های آهن می تواند پس از مدتی کمخونی شما را بطور کامل از بین برده و نیاز شما به استفاده از مکمل ها را به پایان برساند.
زمانی که آهن مورد نیاز بدن شما تامین شود، سیگنال های مغز بواسطه این عنصر با سرعت بیشتری انتقال یافته و موجب بهبود عملکرد سیستم بدن شما می شود.
عوارض کم خونی
اگر کمخونی شدید درمان نشود به مرور می تواند فرد را دچار افسردگی های حاد کند، اما استفاده درست و به اندازه از مکمل های آهن با کمک به تولید سروتونین (هورمون شادی) می تواند موجب جلوگیری از ابتلا فرد به افسردگی شود.
ما مصرف مکمل های آهن را به افرادی که از رژیم غذایی خاصی مانند گیاهخواری پیروی می کنند بشدت توصیه می کنیم، زیرا این افراد تنها با مصرف مواد غذایی نمی توانند آهن مورد نیاز بدن خود را دریافت کنند و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی به کمخونی ناشی از فقر آهن مبتلا می شوند.
تاثیر مکمل آهن در ورزش
افراد ورزشکاری که به کمخونی مبتلا هستند می توانند برای بهبود وضعیت ورزشی خود از مکمل های آهن با کیفیت موجود در بازار استفاده کنند. زیرا مصرف این مکمل و تامین عنصر آهن موجب استقامت عضلات این افراد می شود. لازم به ذکر است تامین شدن آهن می تواند چهره فرد کمخون را از سفیدی خارج کرده و به صورت او گرما ببخشد، سرمای دست و پای فرد را از بین برده و با تقویت سیستم ایمنی فرد از ابتلا او به بیماری ها و عفونت های مختلف جلوگیری کند.
مصرف مکما های آهن در بانوان باردار و شیرده نیز اهمیت فراوانی دارد، چرا که در زنان باردار به دلیل اکسیژن رسانی بهتر موجب رشد و تکامل جنین این افراد شده و از زایمان زودرس آن ها جلوگیری می کند. بانوان شیرده نیز زمانی که از مکمل های با کیفیت استفاده کنند، می توانند نیاز بدن خود و کودکانشان را به عنصر آهن رفع کرده و موجب تقویت سیستم ایمنی کودک و رشد و تکامل بهتر او شوند.
عوارض مصرف مکمل های آهن
مشکلات گوارشی: مصرف مکمل های آهن در بعضی از افراد می تواند موجب بوجود آمدن مشکلات گوارشی از جمله: درد معده، یبوست، اسهال، سوزش سر معده و یا استفراغ شود. اگر بعد از مصرف دچار این عوارض شدید می توانید از این پس مصرف مکمل های آهن خود را با معده پر و بعد از صرف وعده های اصلی غذا انجام دهید تا دچار عوارض گوارشی کمتری شوید.
سیاه شدن رنگ مدفوع: افراد زیادی پس از مصرف مکمل های آهن شاهد سیاه شدن مدفوع خود بوده اند که این تغییر رنگ به دلیل جذب نشدن کامل آهن رخ داده است.
تیرگی دندان ها: تیرگی دندان ها بعد از مصرف شربت و یا قطره آهن در افراد از جمله کودکان بسیار زیاد است که دلیل آن وجود نمک و سولفید آهن است. (اگر می خواهید پس از مصرف شربت و یا قطره آهن شاهد سیاه شدن دندان های خود و یا کودکتان نباشید می توانید از داروخانه ها مکمل هایی که مانع سیاه شدن دندان ها می شوند مانند: قطره فروزن استارویت و قطره فروفروت را تهیه کنید)
از دیگر عوارض مصرف مکمل های آهن می توان به: کمر درد، درد در قفسه سینه، غش، تب، تعریق زیاد، گر گرفتگی و اختلال در تنفس اشاره کرد.
لازم به ذکر است، افراد باید تحت نظیر متخصص و طبق دستور پزشک خود مکمل های آهن را مصرف کنند.
بهترین زمان برای مصرف مکمل های آهن
بهترین زمان برای مصرف مکمل های آهن مصرف با معده خالی؛ 1 ساعت قبل و یا 2 یاعت بعد از غذا است.
مصرف این مکمل نباید همزمان با صرف چای، لبنیات و قهوه باشد.
برای جذب بهتر مکمل های آهن می توانید آن را همراه با ویتامین سی میل کنید.