در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با روتین روزانه مراقبت از پوست جوش دار برای شما صحبت کنیم. داروخانه شبانه روزی سرسون؛ مراقبت روزانه از پوست جوش دار سختی های خاص خود را دارد.
روتین روزانه مراقبت از پوست جوش دار
معمولاً کسانی که پوستی حساس و جوش دار دارند علاوه بر استفاده از یکسری داروها و مداومت بر مراقبت های بهداشتی باید برنامه غذایی مناسبی نیز داشته باشند. برنامه روزانه مراقبت از پوست های جوش دار شامل نکات ریز و درشت زیادی است که سهل انگاری در رابطه با هر کدام از آنها اثرات دیگر اقدامات مراقبتی را نیز از بین خواهد برد.
انواع جوش
قبل از آنکه به سراغ بحث اصلی یا روتین روزانه مراقبت از پوست جوش دار برویم، جهت درک بهتر مطلب ابتدا توضیحات مختصری در رابطه با جوش و انواع آن خدمت شما ارائه خواهیم داد.
جوش صورت عارضه رایجی است که از تجمع چربی و سلول های مرده در منافذ پوستی و اطراف فولیکول های مو به وجود می آید. معمولا در سنین نوجوانی و جوانی پوست بیشتر مستعد جوش زدن است. از این رو در این دوره پوست نیاز به مراقبت بیشتری دارد. به طور کلی جوش های صورت شامل دو دسته التهابی و غیر التهابی هستند. جوش های غیر التهابی اغلب به دلیل مسدود شدن منافذ پوستی ایجاد می شوند.
جوش های سر سیاه و سر سفید از جمله رایج ترین اشکال این دسته به شمار می روند. جوش های التهابی شامل انواع پا پو پاسچول، جوش های قرمز و کیست هستند و شامل یک برآمدگی کوچک قرمز رنگ چرکین و می باشند. البته برخی از آنها نظیر ندول کیستیک بزرگتر از دیگر موارد بوده و همچنین دردناک می باشد
پوست ممکن است خشک، چرب یا حالت میانه داشته باشد. معمولاً پوست های چرب در مقایسه با دیگر انواع پوست بیشتر درگیر جوش می شوند. به همین دلیل نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری دارد.
7 گام مهم و کلیدی در روتین روزانه مراقبت از پوست جوش دار
اگر جزو افرادی هستید که از صورت جوش دار خود رنج می برید و این عارضه جذابیت چهره شما را از بین برده است باید در سبک زندگی خود تغییرات مهمی را ایجاد کنید. یکی از مهمترین عواملی که همواره صورت را در معرض جوش زدن قرار میدهد سبک زندگی ناسالم است.
در واقع شما باید هم به بهداشت پوست خود اهمیت دهید و هم حواستان به برنامه غذایی تان باشد. برای مراقبت از پوست جوش دار نکته های مهم زیادی وجود دارد. پس نباید تصور کنید که صرفاً استفاده از داروها و پاک کننده صورت با محصولات مراقبتی برای این منظور کافی است. در ادامه 7 گام مهم در روتین روزانه مراقبت از پوست جوش دار را برای شما شرح خواهیم داد.
در طی روز دوبار صورت خود را بشویید
یکی از نکات مهمی که به شما کمک می کند صورتی صاف و بدون جوش داشته باشید این است که صبح ها پس از بیدار شدن از خواب حتما صورت خود را بشویید. البته نباید تصور کنید که شستشوی زیاد در کاهش جوش های صورت شما موثر است. اتفاقا زیاده روی در این باره پوست شما را بیشتر در معرض جوش زدن قرار می دهد.
برای مراقبت از پوست خود فقط کافی است یکبار صبح و یکبار شب صورت خود را بشویید. البته در این باره یک استثنا وجود دارد تنها زمانی شستن صورت در طی روز بیشتر از دوبار توصیه می شود که عرق کرده باشید.
از استفاده لایه بردار های نا ملایم خودداری کنید
یکی از مواردی که پوست جوش دار را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد استفاده از اسکراب یا لایه بردارهای ناملایم است. اگر جزو افرادی هستید که از لایه بردارهای قوی برای پاکسازی صورت خود استفاده می کنید توصیه می کنیم حتماً در این باره تجدید نظر کرده و به سراغ مواردی بروید که ترکیبات ملایم تری دارند.
از دستکاری جوش ها خوداری کنید
متاسفانه بسیاری از کسانی که صورت جوش داری دارند، جوش ها را دستکاری می کنند. اگر شما نیز جزو این هستید توصیه می کنیم این عادت را ترک کرده و از دستکاری و ترکاندن جوش های صورت خود جدا خودداری کنید. دستکاری جوش های صورت نه تنها تاثیری در کاهش و درمان جوش صورت ندارد، بلکه سبب می شود جای جوش نیز برای همیشه روی صورت باقی بماند.
همچنین دستکاری جوش ها شرایطی را فراهم میسازد که باکتری ها بتوانند خیلی راحت به منافذ پوست نفوذ کنند. در نتیجه جوش های ریز و کوچک روی صورت تبدیل به آکنه های بزرگ، دردناک و چرکین می شوند.
به بهداشت فردی خود بیشتر اهمیت بدهید
باید روبالشی، روتختی و هر چیزی را که به صورت مرتب با پوست شما در تماس است را زود به زود بشویید. زیرا منافذ پوست پس از تماس با یک سطح آلوده به راحتی بسته می شود که نتیجه بسته شدن منافذ پوستی نیز بروز انواع جوش است.
از محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب استفاده کنید
بعضی از محصولات آرایشی و بهداشتی دارای ترکیباتی هستند که استفاده از آنها صورت را در معرض جوش قرار می دهند. این دسته از محصولات که از آنها به عنوان محصولات کومدون زا نیز زیاد می شود ترکیبات چرب دارند و منافذ پوست صورت را می بندند. در نتیجه پوست نمی تواند به راحتی نفس بکشد و در معرض جوش زدن قرار می گیرد
پوست خود را هیدراته نگه دارید
آبرسانی به پوست با عوامل جوش زا نظیر چربی اضافه پوست مبارزه می کند. برای آنکه شما پوستی هیدراته داشته باشید لازم است که در کنار استفاده مرتب از آبرسان های پوستی در طی روز بین ۷ الی ۸ لیوان نیز آب بخورید.
به رژیم غذایی خود اهمیت دهید
متاسفانه بسیاری از افراد تصور می کنند که استفاده از مکمل هایی تبلیغاتی برای سلامت پوست و موی آنها موثر است. در صورتی که مکمل های تبلیغاتی نه تنها پوست صورت را در معرض جوش زدن قرار می دهند بلکه روی سلامت عمومی بدن نیز تاثیرات بسیار بدی می گذارند.
همچنین استفاده از برخی مواد غذایی پوست صورت را بیشتر در معرض جوش قرار می دهند از این رو بهتر است در این باره حساسیت بیشتری به خرج دهید و از خوردن مواد غذایی پر چرب و شیرین محتاطانه تر عمل کنید. همچنین در طی روز به اندازه کافی میوه و سبزیجات بخورید.