ارتباط بین چاقی و استرس مستقیم است و معمولا کسانی که در طول روز استرس بالایی را تجربه می‌کنند، در معرض افزایش وزن قرار می‌گیرند. یکی از مهمترین مواردی که باعث می‌شود که افراد پس از استرس زیاد در معرض افزایش وزن قرار گیرند، پرخوری عصبی است. معمولا، یکی از عوارض استرس، پرخوری عصبی است و همین مسئله باعث می‌شود افراد در طول روز کالری بیشتر از نیاز خود مصرف کنند و در نتیجه، وزن آنها به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا می‌کند. از طرف دیگر، استرس و اضطراب بسیار زیاد باعث افزایش ترشح هورمون کورتیزول در بدن می‌شود. این هورمون التهاب را در بافت‌های بدن بالا می‌برد و در نتیجه، ممکن است باعث شود که میل شما به غذا افزایش پیدا کند و برای تامین نیازهای بدن خود به سراغ غذا بروید. با توجه به این مسئله، اگر احتمال می‌دهید که چاقی شما به دلیل استرس زیاد است، در مرحله اول، باید به دنبال درمان استرس باشید و پس از آن، چاقی خود را درمان کنید. در ادامه این مطلب از داروخانه آنلاین سرسون به بررسی کامل ارتباط بین چاقی و استرس می پردازیم.

رابطه افزایش وزن و استرس

چطور استرس باعث چاقی می شود؟

یکی از مواردی که در رابطه با ارتباط بین چاقی و استرس باید به آن بپردازیم، بررسی سوال چطور استرس باعث چاقی می شود؟ است. همانطور که می‌دانید در طول استرس، ترشح هورمون کورتیزول در بدن بالا می‌رود. این هورمون می‌تواند عملکرد هورمون‌های اشتها از جمله لیپید را تحت تاثیر قرار دهد. این مسئله میل به غذاهای شیرین را بالا می‌برد و در نتیجه، ممکن است افراد شیرینی زیادی مصرف کنند که باعث چاقی آنها می‌شود. یکی دیگر از مواردی که در رابطه با ارتباط بین چاقی و استرس باید به آن اشاره کنیم، تغییر در عادات غذایی است.

برای خرید قرص کاهش استرس و بهبود خواب وارد سایت داروخانه آنلاین سرسون شوید.

مصرف غذاهای ناسالم و پرکالری در زمان استرس رخ می‌دهد و این مسئله به دلیل این است که افراد به دنبال راهکارهایی برای سرکوب استرس خود هستند. معمولا، زمانی که استرس در بدن بالا می‌رود، افراد دیگر مانند قبل انگیزه ندارند و این مسئله باعث می‌شود که ورزش و فعالیت‌های بدنی کاهش یابد و همین امر منجر به کاهش وزن می‌شود. موارد دیگری که در رابطه با سوال چرا در زمان استرس چاق می‌شویم؟ باید مد نظر قرار دهیم به شرح زیر هستند:
• اختلال در خواب: استرس می‌تواند کیفیت خواب را کاهش دهد. خواب ناکافی یا ناآرام می‌تواند باعث برهم خوردن هورمون‌های کنترل اشتها شود و در نتیجه، همین امر منجر به افزایش وزن شود.
• تغییر در متابولیسم: استرس مزمن می‌تواند منجر به تغییرات در متابولیسم و سوخت و ساز بدن شود که می‌تواند باعث ذخیره چربی بیشتر شود و همین امر سلامت کلی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
• افزایش مصرف الکل و مواد غذایی ناسالم: در هنگام استرس، برخی افراد ممکن است به مصرف الکل یا مواد غذایی مضر روی بیاورند که می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود.
• وابستگی به فست فود و شیرین: در زمان‌های استرس، برخی افراد به غذاهایی که احساس خوبی به آن‌ها می‌دهند (مانند شکلات، بستنی و مواد قندی) روی می‌آورند که معمولا کالری بالایی دارند.

استرس و افزایش وزن

چطور از چاقی ناشی از استرس جلوگیری کنیم؟

اکنون که به ارتباط بین چاقی و استرس پی برده‌اید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چطور از چاقی ناشی از استرس جلوگیری کنیم؟. برای این مسئله راهکارهای متعددی پیش روی شما قرار دارد که برخی از مهمترین انها به شرح زیر هستند:
• مدیریت استرس: از تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، یوگا، تنفس عمیق و تمرینات آرامش‌بخش استفاده کنید. این روش‌ها به کاهش سطح استرس و احساس آرامش کمک می‌کنند.
• فعالیت بدنی منظم: ورزش منظم یکی از بهترین روش‌ها برای مقابله با استرس است. ورزش می‌تواند به افزایش سطح اندورفین، هورمون‌های شادی و همچنین کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) کمک کند.

همچنین بخوانید: اهمیت ورزش منظم برای سلامتی

• تغذیه متعادل: رژیم غذایی متنوع و متعادل که حاوی میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های کم‌چرب و غلات کامل است، می‌تواند به تامین نیازهای تغذیه‌ای شما کمک کرده و نیاز به خوردن غذاهای ناسالم را کاهش دهد.
• خوردن آگاهانه: به خوردن غذا با دقت داشته باشید. سعی کنید در هنگام غذا خوردن از گوشی همراه یا تلویزیون دوری کنید تا بتوانید بهتر احساس گرسنگی و سیری خود را تشخیص دهید.
• خواب کافی: خواب کافی و با کیفیت می‌تواند به کنترل هورمون‌های مرتبط با اشتها کمک کند. سعی کنید به روتین خواب منظمی پایبند باشید. در این مورد مطلب “اهمیت خواب کافی برای سلامتی” را هم مطالعه کنید.

• اجتناب از نوشیدنی‌های قندی و الکلی: مصرف کمتر نوشیدنی‌های قندی و الکلی می‌تواند به کنترل وزن کمک کند و نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد.
• حمایت اجتماعی: به دنبال گروه‌های حمایتی مانند خانواده یا گروه‌های پشتیبانی بباشید. گفتگو درباره احساسات و چالش‌ها می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.
• آموختن مهارت‌های مقابله: تکنیک‌های مختلف مقابله با استرس، مانند تمرین‌های حل مسئله و شناختن الگوهای فکری منفی، می‌توانند به شما کمک کنند تا به شکل موثرتری با استرس مواجه شوید.
• استراحت و تفریح: زمان‌هایی را به استراحت، تفریح و انجام فعالیت‌های مورد علاقه‌تان اختصاص دهید تا ذهن و بدن شما را به آرامش برساند.

درمان چاقی ناشی از استرس

به طور کلی، ارتباط بین چاقی و استرس مشهود است و شما باید به آن توجه داشته باشید. در صورتی که هیچ یک از روش‌های بالا برای شما کارساز نبود، بهتر است به سراغ درمان‌های روانشناختی بروید تا بتوانید به صورت اصولی استرس و اضطرابی را که وجود شما در بر گرفته است، کنترل کنید. هر چقدر شما در کنترل استرس موفق‌تر عمل کنید، به همان اندازه می‌توانید سلامتی خود را افزایش دهید و عادات غذایی خود را بهبود ببخشید. بنابراین، باید بدانید که استرس مسئله مهمی است که به سادگی نمی‌توان از کنار آن گذشت و درمان آن بسیار مهم است.